Randers Slankeskole

- klæder dig på til livsstilsændring

Dorethe Petersen

Ernæringsterapeut

SoulFlow Guide

Livsstilscoach

Lidt om mig selv:

Jeg har selv været svært overvægtig. Siden teenagealderen tog jeg ret mange kilo på. Det skete ganske langsomt, blot et par kilo om året, så jeg næsten ikke selv lagde mærke til det. Til min egen overraskelse var jeg i en alder af 45 år blevet svært overvægtig.

Samtidig døjede jeg med allergiproblemer: Problemer med huden, slimhinderne og leddene. Problemer som jeg bare fandt mig i.

Først da jeg fik min yngste søn, der reagerede meget voldsomt på visse madvarer, standsede jeg op og begyndte at interessere mig for, hvad der var galt.

I 1995-97 tog jeg uddannelse som ernæringsterapeut og blev mere bevidst om min livsstil. Jeg besluttede at gøre noget ved min og mine børns helbredssituation.

Jeg lagde en plan, tog en dyb indånding – ret mange gange – og tabte mig, så jeg nu kun er overvægtig. Jeg fandt ud af, hvad jeg ikke tåler, og både fysisk og psykisk har jeg fået det meget bedre.

I 2015 tog jeg uddannelse som SoulFlow Guide, en blid meditationsterapi som kan gøre dig bevidst om baggrunden for, at du har tilegnet dig vaner og handlemønstre, som ikke længere er hensigtsmæssige.

Jeg vil bruge både min faglige viden fra ernæringsuddannelsen, min viden om hvordan man kan ændre gamle, fastlåste vaner og mine egne erfaringer i arbejdet med overvægtige kvinder og mænd.

Jeg brænder for at give min viden og erfaring videre til andre.

Randers Slankeskole klæder dig på til livsstilsændring

I Randers Slankeskole kan overvægtige voksne få hjælp og støtte til varig vægttab. Her bliver kursisterne ikke vejet og de skal ikke tælle kalorier, men i stedet er der fokus på årsagen til overvægten og den nødvendige ændring af de daglige vaner.

I Randers Slankeskole får du den nødvendige moralske opbakning og konkret viden om alle de faktorer, der gør maden til en sund, mættende og nærende kost uden at føre til overvægt. Mange fortæller, at overvægt blot handler om at spise mindre og bevæge sig mere, men det er kun den halve sandhed. Hvis du spiser mindre, så skruer kroppen måske bare ned for forbrændingen – du taber dig ikke, men bliver træt og får mindre lyst til at røre dig.

Alle de daglige vaner skal gentænkes. Det kan blive grundlaget for en ny sund livsstil, og betyde at kursisterne kan starte på den lange rejse, som et vægttab er. For enden af den rejse er man ikke længere helt den samme som tidligere.

Undervisningen i Randers Slankeskole foregår i små hold med 4-6 kursister, der mødes hver uge i 3 måneder. Dorethe, som er uddannet ernærings-terapeut og meditations-terapeut, står for undervisningen, men det er lige så vigtigt, at kursisterne har mulighed for at udveksle erfaringer og støtte hinanden gennem hele forløbet. Hvis man ikke bryder sig om at deltage på et hold, tilbyder Dorethe også individuelle forløb.

Ikke en slankekur

De fleste overvægtige mennesker har på egen hånd forsøgt sig med mange slankekure, som hver gang har vist sig at være en fiasko. Det er meget få mennesker, der oplever et varigt vægt-tab efter en slankekur, og man kan sige, at hvis slankekure rent faktisk virkede, så ville der ikke være så mange overvægtige mænd og kvinder. Det, som Randers Slankeskole tilbyder, er ikke en slankekur, og det er slet ikke et quick-fix, men i stedet et kærligt spark bagi til at begynde på en varig livsstilsændring.

Igennem små fortællinger bliver kursisterne klædt på til at forstå grundprincipperne i sund levevis. Man lærer, hvad der virker, og ikke mindst hvorfor det virker, så man kan bruge den viden sammen med sin sunde fornuft, når man handler ind og tilbereder måltiderne.

I Randers Slankeskole arbejder vi med kunsten at ændre vaner, vi vil undersøge hvad lækkersult dækker over og hvilke følelser, mad vækker i os. Vi vil arbejde for en bedre appetitregulering og gøre op med afhængighed af sukker eller andre madvarer. Vi vil kigge på, hvad reklamerne gør ved os, og begynde selv at tage ansvar for, hvad vi putter i munden. Vi vil motivere hinanden til at komme i bedre form. Undervejs tilegner vi os viden om næringsstoffer, fordøjelse, fedtforbrænding, søvnmønstre – alt sammen relevant for os, som er i gang med at finde vores normalvægt.

DET SIGER KURSISTERNE

Vær den første til at give Randers Slankeskole en bedømmelse. Fortæl hvordan du har oplevet forløbet og hvad du har fået ud af det.

Randers Slankeskole

Niels Brocks Gade 12, 1. sal th, 8900 Randers C